Iniciem el curs amb Smart Government UPF a la VI edició del Congrés Novagob!

Carlota Oliver Bonilla

La setmana passada, com a representant d’Smart Government UPF, vaig assistir a la sisena edició del Congrés d’innovació pública Novagob, un punt de trobada pels professionals de la innovació pública per a la reflexió i el debat sobre els principals reptes de la gestió pública.

En un exercici de co-creació a partir de diverses sessions de treball, debats i ponències, el congrés tenia per objectiu treballar sobre cinc eixos per avançar cap a l’administració pública que volem: Una administració 4.0 amb un govern completament digital i més intel·ligent amb la incorporació de les Noves Tecnologies de la Informació i comunicació; una administració oberta amb noves formes de comunicació i relació amb la ciutadania per a construir confiança; una administració compromesa que doni una resposta efectiva a les principals preocupacions de la ciutadania; una administració fàcil que aprofiti l’accessibilitat de la digitalització per construir organitzacions menys burocràtiques i més col·laboratives i una administració humana, capaç d’enfrontar el canvi junt amb les persones, amb passió per la cosa pública i atraient el nou talent.

novagob2.jpeg

En aquest context vaig tenir la oportunitat de presentar i donar a conèixer Smart Government UPF a la taula rodona ‘¿Innovamos y colaboramos? Contextualización y experiencias de éxito’. A través d’aquesta, vaig poder conèixer projectes innovadors de diferents administracions públiques on la pregunta fonamental és: Quin és el factor clau que fa possible tot aquest tipus d’iniciatives?

Els seus recursos humans, les persones.

En aquest sentit ha estat un plaer compartir Smart Govenrment UPF, un projecte que precisament posa en valor el capital humà com el recurs clau pel bon funcionament de qualsevol organització i que neix al detectar la gran desconnexió entre la formació dels estudiants de Ciències Polítiques (futurs politòlegs i politòlogues) i els treballadors i treballadores del sector públic. Una iniciativa que connecta l’acadèmia i les administracions públiques amb l’objectiu de millorar-les a través de l’adaptació del talent dels seus recursos humans.

En els quatre anys de vida del projecte hem aconseguit crear una comunitat de coneixement d’estudiants de Ciències Polítiques que s’acosten al món de l’administració a través de diferents iniciatives concretes i així, atraure el talent de l’acadèmia a l’administració.

I és que, com des d’Smart Government sempre diem: ‘Tota innovació pública comença per una bona gestió i adaptació del talent’.

Un autèntic plaer haver pogut conèixer professionals amb passió per la cosa pública i formar part d’un espai excepcional per sumar esforços i trencar definitivament amb la idea que vincula la innovació i emprenedoria exclusivament al sector privat.

En definitiva, Novagob 2019 ha suposat una oportunitat excel·lent per conèixer altres experiències innovadores i així aprendre noves eines per tal de poder seguir oferint els millors recursos!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s